Bamboe, riet, rotan, raffia, allemaal mooi in huis  ? BOHO living

Ben er dol op hoor, die mooie kleuren van bamboe en rotan accessoires in huis.

Je ziet het ook veel terug in tuinmeubels en huismeubels. Het geeft een beetje een bohemian sfeer maar niet te Ibiza-achtig. Het past prima bij een industrieel interieur, maar ook bij een Scandinavisch, landelijk of zwart/wit interieur past het prachtig. Deze natuurlijke materialen geven een warme uitstraling aan je interieur en het is ook nog eens duurzaam.                                   

Ik heb zelf ook een aantal accessoires in huis, maar kon niet altijd goed onderscheid maken tussen de materialen rotan, bamboe, riet of raffia. Dus ik ben er even ingedoken om te kijken wat nu het verschil is en wil dit graag met je delen.

Afbeeldingsresultaat voor rieten woonaccessoires

 Riet is geen sterke (water)plant en dus niet geschikt voor meubels, maar juist wel weer voor lampen of wandhangers.

raffia

Raffia is een soort touw gemaakt van een palmblad en dit wordt weer veel gebruikt voor het maken van manden, maar ook parasols

rotan

Rotan is dan weer een erg sterk soort. Rotan wordt veel gebruikt voor meubels omdat het zo sterk is, maar ook buigzaam.

bamboe (meubeltrack.nl)

Maar de sterkste soort voor meubels is toch wel bamboe. Omdat dit hol is van binnen is het ook niet zwaar. Bamboe groeit erg hard, hierdoor is het ook een relatief duurzaam materiaal.

Al deze accessoires en meubels zijn momenteel erg in trek, vooral deze materialen met een Bali sfeer of Ibiza look zie je momenteel veel. Ik ben ook best een fan, maar vind wel dat het een typische zomer vibe heeft, in de winter kun je bv. door wat aankleding met plaids of dierenvachtjes het weer wat winters aan laten voelen.

Tot snel!

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram