Beauty

Fabels & Feiten zonnebrand producten

smeren!!

De zon heeft veel positieve effecten op ons. Warmte, licht en UV-straling doen ons goed. We weten ook allemaal dat het negatieve aspecten heeft, zoals huidveroudering en huidkanker. Super belangrijk dus om je goed in te smeren buiten. Maar wat is goed en hoe vaak moet ik dit doen dan? En kan ik dat flesje zonnebrand van 2 jaar geleden eigenlijk nog wel gebruiken? Dit waren voor mij allemaal vragen waarvan ik dacht de antwoorden te weten , maar toch niet helemaal klopte. Daarom heb ik voor jullie het een en ander even uitgezocht (alle info die ik heb gelezen komt van niet commerciële bronnen!)

UV-A en UV-B

Ik had er nog nooit zo op gelet, maar niet alle zonneproducten beschermen tegen UV-A (veroudering van de huid). Wel beschermen alle zonneproducten je tegen UV-B (verbranden). Kijk dus op je verpakking of de product ook beschermt tegen het verouderen van de oud door zonnestralen.

De hoogte van de factor (SPF Sun Protection Factor) bepaalt hoe lang je beschermt bent tegen de zon. Hoe hoger de factor, hoe langer de zonnebrand beschermt tegen de schadelijke stralen van zon. Hoogste factor is 50. SPF 20 betekent dat iemand 20 keer langer in de zon kan zitten met bescherming dan zonder bescherming van een zonnebrand. Het hangt van je huidtype af hoe lang je veilig in de zon kunt zitten zonder zonnebrand. Smeer je in ieder geval in voordat je in de zon gaat liggen. Smeer opnieuw nadat je gezwommen hebt.

Dan de houdbaarheid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zonnebrand van vorige jaren gewoon weer meesleep naar een volgende vakantie. Ik ga hier nu dus veel beter op letten. Op de verpakking staat namelijk een symbool met een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M. 12M betekent dat het product tot 12 maanden na de opening houdbaar is. Het is belangrijk om de zonnebrand koel en in de schaduw te bewaren. Als je dat doet, kan een zonnebrand meestal wel zo’n twee jaar mee. De beschermingsfactor gaat achteruit, maar ook weer niet heel snel. Dus toch maar na max. 2 jaar oude (geopende) flessen weggooien (plastic afval).

Dan is er ook nog een richtlijn voor kinderen. Gebruik minstens SPF 30, maar de voorlichting van het KWF Kankerbestrijding zegt bij voorkeur SPF 50. En natuurlijk geen baby’s in de zon! Maar hoe vaak moet ik eigenlijk smeren? En dan niet volgens de commercie die je graag wat aan wilt “smeren”. Zuinig smeren geeft een lagere beschermingsfactor dan op de verpakking staat. Een tip hiervoor is om ongeveer 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt te gebruiken:

1 voor gezicht en hals
2 voor armen en schouders
2 voor borst, buik en rug
2 voor benen en voeten

Zowel dermatologen als KFW Kankerbestrijding adviseren om iedere 2 uur!! opnieuw in te smeren en zeker als je net gezwommen hebt.

Hoop dat je wat aan deze info hebt gehad! Ik ga zo eerst eens mijn oude zonnebrand wegdoen!

——————————————————————————————————————-

HELP!! Welke make-up kwast moet ik waarvoor gebruiken??

ik zie door de bomen het bos niet meer en besluit het eens even op een rijtje te zetten; welke make-up kwast moet ik waarvoor gebruiken!!

Ik gebruik toch al jaren make-up (ga de deur niet uit zonder…), maar weet eigenlijk helemaal niet goed welke kwast ik nou voor wat moet gebruiken. Mijn dochter corrigeert me dan ook regelmatig als ik bezig ben met mijn make-up. Nu dacht ik het wordt tijd om eens op een rijtje te zetten welke kwasten je waarvoor gebruikt, en nee, niet alleen de mooie engelse naam van de brush erbij, maar ook uitgelegd waarvoor en hoe je hem gebruikt.

Hieronder zie je een overzicht van make-up kwasten en brushes die je kunt gebruiken bij het aanbrengen van je make-up. Onder het overzicht geef ik aan waarvoor je ze kan gebruiken. Ik begin niet bij nr. 1 omdat ik dit onlogisch vind, ik begin bij de basis (concealer&foundation) en ga zo verder tot, wat bij mij vaak, de laatste handeling is.

afbeelding van imfeelinggood

11. Flat concealer brush of wel de FOUNDATION brush; hiermee kun je je foundation over je gehele gezicht aanbrengen. Deze kwast is vaak plat met lange haren. Je doet wat foundation op je hand en smeert met de kwast met korte “halen” over je gezicht. Je kunt ook met een spons, je vingers of een beautyblender je foudation aanbrengen. Oh ja, begin in het midden van je gezicht, eerst de “grote” vlakken.

4. Concealer brush; een plat borsteltje om heel precies de kleine oneffenheden met je concealer weg te werken. Eigenlijk moet dit voor je foundation doen, maar ik doe dit zelf altijd erna (don’t ask me why). Je hebt tegenwoordig ook groene, gele of zelfs oranje concealer. Laat je niet afschrikken hierdoor, de gele en oranje kunnen nl. prima je wallen wegwerken, de groene zorgt dat rode plekjes veel minder zichtbaar zijn.

14. Powder brush ofwel de Kabuki kwast; deze kwast is zacht en er zitten veel haartjes dicht bij elkaar. Deze gebruik je om je gezichtspoeder aan te brengen op je gehele gezicht. Ik vind dit zelf het handigst na de foundation en de concealer.

12. Contour brush (angled); deze gebruik je voor bijvoorbeeld je bronzer aan te brengen. Ook voor onder je jukbeenderen of het contouren van je gezicht (neus, kin ed.)

13. Blush brush; hier kan je je wangen mee benadrukken met je blush.

9. Fan brush of de Waaier brush; deze kwast is het meest gebruikt om te highlighten. Dit doe je boven je jukbeenderen, tussen je wenkbrauwen, onder je wenkbrauwen en op je kin.

2. Brow (mascara) brush; voornamelijk om je wenkbrauwen mee te shapen, maar je kan er ook je wimpers mee borstelen.

1. Sponge shadow brush; not my favorite….hiermee kun je niet blenden maar echt alleen maar voor oogschaduw gebruiken die je met druk moet aanbrengen

6. Flat shadow brush; dit kwastje is om je oogschaduw basis aan te brengen op je gehele ooglid. Als je dus oogschaduw gaat aanbrengen is dit de 1e kwast die je gebruikt. Hierna gebruik je nr. 7.

7. Angle liner brush; gebruik je om bv over je oogpotlood lijntje, of eyeliner, met oogschaduw wat te vegen/blenden. Handig kwastje om ook onder je oog het lid een geblend lijntje mee te trekken.

8. Shadow brush; om je oogschaduw mee te blenden, bv. bij smokey eye. Maar je kunt hem ook gebruiken om bv onder je wenkbrauw wat te highlighten.

10. Eye shadow brush; weer net even anders dan nr. 8. Deze is perfect om je arcadeboog te accentueren met oogschaduw.

3. Mascara/Brow brush; deze spreekt zelfs voor mij, voor zich…..hiermee shape je je wenkbrauwen, maar kun je ook voor je wimpers gebruiken.

5. Lipliner/Lip brush; hiermee smeer je je lipstick net wat nauwkeuriger op. Ben zelf dol op gloss en gebruik eigenlijk nooit lippenstift.

Oke, nu nog alles zien te onthouden! Ik denk dat ik op m’n kwastjes maar stickertjes ga plakken of zo ?. Ik ben er in ieder geval achter dat toch echt ieder kwastje een functie heeft. Hoop dat jullie er wat aan gehad hebben!

——————————————————————————————————————–

              Ontspannen met BYGGBAG

BYGGBAGS zijn kleurrijke warmtekussens gevuld met natuurlijk gerst en lavendel. Deze “pittenzakken” zijn gemaakt met hele leuke stoffen. Met dit warmtezakje mag je gezien worden. Mijn vriendin heeft dit bedrijf onlangs opgestart. Nadat ze thuis zelf haar zakken naaide en vulde heeft ze het nu professioneel aangepakt. Er zit ook een mooi gebaar achter de verkochte warmtezakken. Van iedere 10 verkochte BYGGBAGS wordt er 1 gratis weggegeven aan iemand die wel wat warmte kan gebruiken, bv. door ziekte. Ga naar haar website http://byggbag.com

RSS
Follow by Email
Instagram