de GALLERY WALL

bron: Pinterest

Ik ben van plan om in de studeerkamer een gallery wall te maken. Maar hoe ga je dan starten, wat is handig en hoe stem je alles op elkaar af? Ik heb voor mezelf een soort van stappen plannetje gemaakt en wil deze graag met jullie delen!

Als eerst ga ik inspiratie opdoen. Dit doe ik op Instagram en op Pinterest. Ik betrap me er alleen op dat ik ook niet te veel moet bekijken want dan weet ik zelf niet meer wat ik nou het mooiste vind…..

Nadat je genoeg inspiratie heb opgedaan en je zo goed als weet wat je wilt bepaal je waar je in huis de lijsten wilt ophangen. Als je dit weet meet je de beschikbare ruimte op. Mocht je nu al een afbeelding/poster hebben die je in de wall wilt verwerken, hou er dan rekening mee dat dit al wel eea bepaalt (afmeting, kleur ed.) Het is leuk om verschillende afmetingen te gebruiken, dit geeft een speels en interessant effect.

De volgende stap is het bepalen van de kleur(en) en/of je thema. Ik denk dat ik kies voor 2 hoofdkleuren (zwart en wit) en als extra kleur roze (love pink!) Kleuren op elkaar afstemmen zorgt voor een rustig geheel. En dan moet je kijken wat je wilt qua prints, wil je absract, natuur, tekst enz enz. Er is zoveel keus!

bron: Pinterest


Tja, en dan moet je gaan bedenken wat voor lijsten je wilt gaan gebruiken…. wil je het rustig houden en allemaal dezelfde lijsten gebruiken of juist allerlei verschillende kleuren en materialen? Ik zou kiezen voor rechthoekige lijsten, maar je kunt natuurlijk ook andere vormen, bv. vierkant of ovaal, kiezen. Zorg wel dat je lijsten passen bij je gekozen afbeelding. Overigens hoef je natuurlijk niet met lijsten te werken, je kunt dit ook met bv. washi tape doen.

Dan is het bijna zover om alles te gaan ophangen. Ik geef je als tip: leg eerst alles op de vloer, zodat je weet waar je alles wilt hangen. Bepaal daarna hoe groot de wand wordt door de breedtes van de fotolijsten en de afstand tussen de lijsten toe te voegen. Meet dan de afstand tussen de lijsten en “markeer” de hoeken. Dan kun je het beste in het midden beginnen en daar de eerste lijst te hangen. Je kunt dan bv. een touwtje hangen aan de spijker van de 1e lijst en zo kun je makkelijk een rechte lijn naar beneden trekken en de spijkers voor de andere fotolijsten uitmeten en in de muur timmeren. Gebruik eventueel een waterpas. Zodra mijn muurtje klaar is zal ik jullie het laten zien hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram