HELP!! Welke make-up kwast moet ik waarvoor gebruiken??

ik zie door de bomen het bos niet meer en besluit het eens even op een rijtje te zetten; welke make-up kwast moet ik waarvoor gebruiken!!

Ik gebruik toch al jaren make-up (ga de deur niet uit zonder…), maar weet eigenlijk helemaal niet goed welke kwast ik nou voor wat moet gebruiken. Mijn dochter corrigeert me dan ook regelmatig als ik bezig ben met mijn make-up. Nu dacht ik het wordt tijd om eens op een rijtje te zetten welke kwasten je waarvoor gebruikt, en nee, niet alleen de mooie engelse naam van de brush erbij, maar ook uitgelegd waarvoor en hoe je hem gebruikt.

Hieronder zie je een overzicht van make-up kwasten en brushes die je kunt gebruiken bij het aanbrengen van je make-up. Onder het overzicht geef ik aan waarvoor je ze kan gebruiken. Ik begin niet bij nr. 1 omdat ik dit onlogisch vind, ik begin bij de basis (concealer&foundation) en ga zo verder tot, wat bij mij vaak, de laatste handeling is.

afbeelding van imfeelinggood

11. Flat concealer brush of wel de FOUNDATION brush; hiermee kun je je foundation over je gehele gezicht aanbrengen. Deze kwast is vaak plat met lange haren. Je doet wat foundation op je hand en smeert met de kwast met korte “halen” over je gezicht. Je kunt ook met een spons, je vingers of een beautyblender je foudation aanbrengen. Oh ja, begin in het midden van je gezicht, eerst de “grote” vlakken.

4. Concealer brush; een plat borsteltje om heel precies de kleine oneffenheden met je concealer weg te werken. Eigenlijk moet dit voor je foundation doen, maar ik doe dit zelf altijd erna (don’t ask me why). Je hebt tegenwoordig ook groene, gele of zelfs oranje concealer. Laat je niet afschrikken hierdoor, de gele en oranje kunnen nl. prima je wallen wegwerken, de groene zorgt dat rode plekjes veel minder zichtbaar zijn.

14. Powder brush ofwel de Kabuki kwast; deze kwast is zacht en er zitten veel haartjes dicht bij elkaar. Deze gebruik je om je gezichtspoeder aan te brengen op je gehele gezicht. Ik vind dit zelf het handigst na de foundation en de concealer.

12. Contour brush (angled); deze gebruik je voor bijvoorbeeld je bronzer aan te brengen. Ook voor onder je jukbeenderen of het contouren van je gezicht (neus, kin ed.)

13. Blush brush; hier kan je je wangen mee benadrukken met je blush.

9. Fan brush of de Waaier brush; deze kwast is het meest gebruikt om te highlighten. Dit doe je boven je jukbeenderen, tussen je wenkbrauwen, onder je wenkbrauwen en op je kin.

2. Brow (mascara) brush; voornamelijk om je wenkbrauwen mee te shapen, maar je kan er ook je wimpers mee borstelen.

1. Sponge shadow brush; not my favorite….hiermee kun je niet blenden maar echt alleen maar voor oogschaduw gebruiken die je met druk moet aanbrengen

6. Flat shadow brush; dit kwastje is om je oogschaduw basis aan te brengen op je gehele ooglid. Als je dus oogschaduw gaat aanbrengen is dit de 1e kwast die je gebruikt. Hierna gebruik je nr. 7.

7. Angle liner brush; gebruik je om bv over je oogpotlood lijntje, of eyeliner, met oogschaduw wat te vegen/blenden. Handig kwastje om ook onder je oog het lid een geblend lijntje mee te trekken.

8. Shadow brush; om je oogschaduw mee te blenden, bv. bij smokey eye. Maar je kunt hem ook gebruiken om bv onder je wenkbrauw wat te highlighten.

10. Eye shadow brush; weer net even anders dan nr. 8. Deze is perfect om je arcadeboog te accentueren met oogschaduw.

3. Mascara/Brow brush; deze spreekt zelfs voor mij, voor zich…..hiermee shape je je wenkbrauwen, maar kun je ook voor je wimpers gebruiken.

5. Lipliner/Lip brush; hiermee smeer je je lipstick net wat nauwkeuriger op. Ben zelf dol op gloss en gebruik eigenlijk nooit lippenstift.

Oke, nu nog alles zien te onthouden! Ik denk dat ik op m’n kwastjes maar stickertjes ga plakken of zo ?. Ik ben er in ieder geval achter dat toch echt ieder kwastje een functie heeft. Hoop dat jullie er wat aan gehad hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram