Je tuin weer SUMMER proof in 7 stappen

Het is weer tijd om je tuin mooi zomer proof te maken. Wij doen dit meestal in 7 stappen. En dan bedoel ik met wij eigenlijk meer dat mijn man stap 1 t/m 4 doet ☺️ (minst leuke stappen naar mijn idee…) en ik stap 5 t/m 7.

Als eerste halen we het onkruid weg. Niet het leukste klusje, maar als je eenmaal alles weg hebt gehaald tussen je tegels en het zand, dan ziet het er echt al een stuk frisser uit! Hierna spuiten we ons terras schoon. Dit kan je met je hogedruk reiniger doen, maar wij doen het door met een gieter een mengsel van water en schoonmaak azijn te “sproeien” over de tegels.

Dan stap 3, hier gaan we het gras maaien en na het maaien kunstmest strooien. Als dit na een week of 2 goed is ingewerkt wordt er geverticuteerd, en nee, dit doe ik niet zelf hoor, maar mijn man. Na deze stap kun je, indien nodig nog wat snoeien van je heg of borders.’

De 5e stap is het schoonmaken van je tuinmeubels. Ik gebruik hiervoor een borstel met een sopje van groene zeep, maar je kunt hiervoor ook schoonmaakazijn gebruiken. En dan eindelijk kun je beginnen aan de aller leukste stappen van dit summer proof tuin plan!! Stap 6, nieuwe planten en bloemen in je tuin!! Kies je kleur(en), plekjes, potten en ga aan de slag. Bij ons hebben rupsen helaas bijna alle buxussen weggevreten, dus ik heb een aantal nieuwe planten moeten aanschaffen. Ik heb gekozen voor Hortensia Annabelle en lavendel. Daarnaast heb ik een aantal nieuwe potten gekocht en hier ook Hortensias ingedaan.

Laatste stap, stap 7, ook weer zo een leuke! Vul je tuin met leuke accessoires, denk hierbij aan kussentjes (bv. die van zusss zijn om te smullen) , vaasjes en glaasjes op de tuintafel (leuke gezien bij kwantum) of een rond vloerkleed van Intratuin. Ik kies dit jaar ook voor een tafelklem waar ik leuke lampjes of vaasjes met bloemetjes aan kan hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram