KERSTTAFEL tips & tricks

Je kan maar op tijd zijn!! Ik heb voor jullie al een handig stappenplannetje gemaakt zodat je volgende maand een beetje een houvast hebt als je je kersttafel gaat organiseren.

bron: pinterest

Neem in ieder geval je tijd om je tafel te dekken en te stylen, dat scheelt een hoop gedoe en hoef je je niet te stressen. Ik zet vaak al vroeg in de middag de tafel zodat ik me ’s middags alleen nog maar bezig hoef te houden met het eten.

bron: pinterest

Hieronder een stappenplan wat je kan volgen als je dit een prettige houvast vindt.

  1. plaats de stoelen om je tafel (idee: mix and match diverse stoelen door elkaar).
  2. leg het tafellaken op de tafel, je kan ook diverse lopers gebruiken. Zelf ben ik nogal fan van linnen. Wat ik ook doe, is naar de Kwantum gaan om een stuk gordijnstof (budgettip) te halen en dat als tafellaken te gebruiken.
  3. servies; maak meerdere lagen van borden en/of schalen. Door het plaatsen van je borden op tafel, kun je ook goed de ruimte inschatten die je op tafel overhoudt. Wat ik zelf leuk vind, is om bv. een takje of cadeautje op een bord te leggen. Ook kun je er voor kiezen om de namen van je tafelgenoten al neer te leggen.
  4. dan het bestek, werk hiermee van buiten naar binnen (het hoofdgerecht bestek ligt het dichtst bij het bord). Plaats nu ook je glazen op tafel, denk hierbij ook aan waterglazen.
  5. leg servetten op tafel, dit kun je ook op de borden leggen. Je zou ook bv. menu kaartjes op het servet kunnen leggen. Ook met de servetten ben ik weer een linnen fan!
  6. nu de basis er ligt, kun je gaan decoreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarsjes, kerstballen (groot/klein), glitters, takken, dennenappels enz. enz.
bron: Pinterest

Wat ook leuk is om in de natuur op zoek te gaan naar leuke decoratie stukken, je zou bv. ook bladeren of takjes kunnen gebruiken. Zelf kies ik er dit jaar voor om de basis sober te houden en kies ik voor grijs, wit en hout. Wel gebruik ik mijn goudkleurige bestek (budgettip Action).

Ik hoop dat jullie genieten van jullie december diner! Have a great one!

bron: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram