Koffer inpakken?? Mijn inpak tips kunnen je helpen…

Ben maar eens gaan uittesten wat nu voor mij de beste manier is om mijn koffer in te pakken. En dan natuurlijk met het idee om zo veel mogelijk mee te kunnen nemen!!

Je kunt op het web heel veel tips vinden, maar wat is nu het prettigste voor jezelf? In eerste instantie dacht ik dat het vacuüm inpakken wel wat voor mij zou zijn, maar heb hier al snel weer vanaf gezien. Ben er niet handig in waarschijnlijk, want bij mij zag het er iedere keer rommelig en kreukelig uit.

Oke, dan mijn eerste tip, die wellicht veel mensen al wel kennen, maar ik had er nog nooit zo bij stil gestaan….leg de zwaarste dingen (bv. boeken) aan de kant van de wieltjes. En volgende tip; vul je schoenen op met spulletjes die erin passen.

Sommige mensen zweren bij het oprollen van kleding en andere weer bij vouwen, mijn voorkeur is eigenlijk een mix van deze twee. Ik start met de (gevulde) schoenen in de koffer te leggen. Dan rol ik shirts, sweaters ed op tot strakke rolletjes en die leg ik dan als volgende laag in de koffer, en ook naast de schoenen. De wat kreukbare kleding vouw ik wel en die leg ik weer bovenop de rolletjes kleding. Tip is om tussen je kreukbare kleding dunne plastic zakken van de stomerij (maar je kan ook een vuilniszak gebruiken) te leggen, zo heb je nog minder kans op kreukels. Oh ja, mijn koffer voorkeur is Eastpack, ik vind ze lichtgewicht, veelzijdig en praktisch.

Alle losse zaken, zoals bv. opladers en kabels, stop ik in ziplock zakjes. Zo blijft alles netjes bij elkaar en die zakjes zijn vaak tijdens de vakantie nog handig. Deze zakjes met losse spulletjes kun je gebruiken om de kleine ruimtes te vullen.

En dan blijven de toiletartikelen nog over. Mijn voorkeur is om liever wat meer, kleinere toilettasjes (bv. die van de Hema, of bij Kwantum zijn ook vaak schatjes te vinden) te gebruiken dan een of twee grote. Kleinere tasjes zijn makkelijker om kleine ruimtes mee op te vullen in je koffer. Tip voor wat betreft je make-up; leg tussen je poederdoosje of oogschaduw doosjes een rond watje, zo heb je minder kans dat de poeder breekt tijdens de reis.

Oh en vergeet niet wat ruimte over te laten als je nog souvenirs van je vakantie adres wilt meenemen.

Alvast een fijne reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram