Korte trip naar Amsterdam

Wat een heerlijke stad is Amsterdam toch! Ik ben voor 2 dagen onze hoofdstad gaan bezoeken met 2 kids erbij (9 en 16 jaar). Ik vertel je graag over onze bezoeken zodat je misschien een leuke planning hebt mocht je Amsterdam gaan bezoeken voor een city trip.

Allereerst zijn we ’s morgens ons gaan melden in het hotel waar we onze auto voor €15 voor 24 uur konden parkeren. In het hotel konden we gelijk 24 uurs vervoerskaarten kopen die ook prima betaalbaar zijn. De tram stopt voor het hotel en brengt je binnen 10 minuutjes naar het Leidseplein. We zijn die ochtend gelijk gestart bij Madame Tussauds op de Dam. Dit is voor alle leeftijden een leuke plek om te bezoeken. Vooral de interactieve “attracties” zijn voor de kids erg leuk.

Na Madame Tussauds zijn we naar Tony’s Chocolonely super store gewandeld (zijstraatje Damrak). Hier hebben we o.a. onze gepersonaliseerde choco repen laten maken. En natuurlijk heerlijk alle smaken kunnen proeven. Je kunt door het glas in het “fabriekje” kijken hoe jouw gepersonaliseerde reep wordt gemaakt. Hierna zijn we in een rondvaart hop-on hop-off boot gestapt en hebben we een mooi tour rond Amsterdam gemaakt langs de diverse highlights. We zijn uitgestapt bij het Rijksmuseum en hebben hier ook een kort bezoek gebracht aan, natuurlijk, de Nachtwacht en de ere galerij. Toen nog even, tot grote blijdschap van de 2 kids, naar de Apple Store (Leidseplein) en daarna lekker Italiaans gegeten in een restaurantje bij het Leidseplein.

Na een heerlijk nachtje slapen en een lekker ontbijt in het hotel, zijn we weer met de tram richting het centrum gegaan. Onze eerste stop voor onze 2e dag was het Ripley’s (Believe it or not) museum. De kids, maar ik zelf ook, vonden dit echt super leuk. Hier zijn allemaal “rariteiten” te zien die Meneer Ripley van al zijn reizen heeft verzameld. Hieronder een foto impressie van wat we hebben gezien.

Na ons bezoek aan Ripley’s zijn we lekker gaan lunchen en hierna gewandeld langs de grachten richting het Anne Frank Achterhuis. Kaartjes hiervoor moet je soms maanden van te voren online kopen, je kunt alleen maar met online tickets naar binnen. Het Anne Frank huis was erg indrukwekkend. Iedereen komt binnen op een bepaald tijdsslot en gebruikt de audiotour. Daardoor is iedereen stil. De stilte maakt het eigenlijk nog indrukwekkender. Ook de kinderen waren erg onder de indruk. Na ons bezoek zijn we weer even gaan wandelen om alles te laten bezinken. Weer een tram genomen richting hotel en weer op naar huis! Het was echt een super weekend en erg geslaagd, voor mij heel leuk maar ook voor de kinderen, ook al zit hier dus best een leeftijdsverschil tussen. Voor ieder wat wils! We loved it!!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram