Lifestyle

Kracht door uitstraling

Een tijdje geleden heb ik een workshop Kracht door uitstralinglmogen volgen. Ik wil dit graag met jullie delen omdat dit echt een hele leuke workshop was en voor mij soms een eye-opener waarin dingen die je misschien wel weet van jezelf maar nog niet echt naar buiten komen, worden bevestigd en zodanig dat je er ook wat meer mee durft en gaat doen.

POWER

Tijdens de workshop behandel je o.a. de volgende vragen; wat wil je uitstralen en is dan ook je persoonlijke presentatie en communicatie daarmee in overeenstemming. Wat is het effect van kleuren, vormen en materialen. Er wordt echt niet alleen gesproken over welke kleur jou het beste past of welk kleur type je bent, maar de trainster (Merianka) laat je op haar aanstekelijke, enthousiaste manier, zien wat kleuren en vormen nu echt met je doen bij een indruk.

De workshop start met inzoomen op de eerste indruk, je kwaliteiten en talenten en je krijgt tips om deze ook aan de buitenkant zichtbaar te maken. Je krijgt echt eye-openers waardoor je ziet hoe je je boodschap heel eenvoudig versterkt.

Het allerleukste vond ik de Personal Powertest. Deze geeft inzicht in je persoonlijke kracht en vaardigheden en wat je hiermee kunt doen. Uit mijn test bleek ik “ lichtblauw” te zijn, dit staat voor vlotte communicator. En mijn kleur is gerelateerd aan het element lucht, wat in mijn geval “inspireren” betekent. In de powertest wordt jouw kleur ook nog veel meer gedetailleerd uitgelegd. Het is leuk om hierin dingen te lezen die bepaalde zaken bevestigen, maar je ook prikkelen om soms toch wat meer te durven op bepaalde vlakken.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden kijk dan even op de site http://www.krachtdooruitstraling.nl/ voor meer info. Je kun voor (grotere) groepen een workshop houden maar ook voor kleinere. Leuk met bv. je team collega’s.

——————————————————————————————————–

Koffer inpakken?? Mijn inpak tips kunnen je helpen…

Ben maar eens gaan uittesten wat nu voor mij de beste manier is om mijn koffer in te pakken. En dan natuurlijk met het idee om zo veel mogelijk mee te kunnen nemen!!

Je kunt op het web heel veel tips vinden, maar wat is nu het prettigste voor jezelf? In eerste instantie dacht ik dat het vacuüm inpakken wel wat voor mij zou zijn, maar heb hier al snel weer vanaf gezien. Ben er niet handig in waarschijnlijk, want bij mij zag het er iedere keer rommelig en kreukelig uit.

Oke, dan mijn eerste tip, die wellicht veel mensen al wel kennen, maar ik had er nog nooit zo bij stil gestaan….leg de zwaarste dingen (bv. boeken) aan de kant van de wieltjes. En volgende tip; vul je schoenen op met spulletjes die erin passen.

Sommige mensen zweren bij het oprollen van kleding en andere weer bij vouwen, mijn voorkeur is eigenlijk een mix van deze twee. Ik start met de (gevulde) schoenen in de koffer te leggen. Dan rol ik shirts, sweaters ed op tot strakke rolletjes en die leg ik dan als volgende laag in de koffer, en ook naast de schoenen. De wat kreukbare kleding vouw ik wel en die leg ik weer bovenop de rolletjes kleding. Tip is om tussen je kreukbare kleding dunne plastic zakken van de stomerij (maar je kan ook een vuilniszak gebruiken) te leggen, zo heb je nog minder kans op kreukels. Oh ja, mijn koffer voorkeur is Eastpack, ik vind ze lichtgewicht, veelzijdig en praktisch.

Alle losse zaken, zoals bv. opladers en kabels, stop ik in ziplock zakjes. Zo blijft alles netjes bij elkaar en die zakjes zijn vaak tijdens de vakantie nog handig. Deze zakjes met losse spulletjes kun je gebruiken om de kleine ruimtes te vullen.

En dan blijven de toiletartikelen nog over. Mijn voorkeur is om liever wat meer, kleinere toilettasjes (bv. die van de Hema, of bij Kwantum zijn ook vaak schatjes te vinden) te gebruiken dan een of twee grote. Kleinere tasjes zijn makkelijker om kleine ruimtes mee op te vullen in je koffer. Tip voor wat betreft je make-up; leg tussen je poederdoosje of oogschaduw doosjes een rond watje, zo heb je minder kans dat de poeder breekt tijdens de reis.

Oh en vergeet niet wat ruimte over te laten als je nog souvenirs van je vakantie adres wilt meenemen.

Alvast een fijne reis!


VALENTIJN originele ideeën, voor HEM en HAAR

Zelf besteed ik niet zoveel aandacht aan 14 februari, Valentijnsdag….als we er niets aan doen vind ik dit prima maar mocht ik een bosje bloemen krijgen is dat natuurlijk altijd leuk (hoeft echt niet op 14 februari te zijn). Nu was ik op zoek naar wat inspiratie voor dit blog, en ik ga spontaan denk ik toch maar meedoen aan Valentijnsdag. Vooral mijn 1e tip vind ik erg leuk om te geven aan ons hele gezin. Lees hieronder mijn top 5 van leukste (kado) ideeën om te geven of te doen met Valentijnsdag.

TIP 1

Valentijn adoptiepakket zeehondje Pieterburen

Hier ben ik zelf heel enthousiast over! Je kunt bij Zeehonden Centrum Pieterburen https://www.zeehondencentrum.nl/valentijn
speciaal voor je Valentijn symbolisch een zeehondje adopteren, hiermee steun je eenmalig dit mooie centrum. Je krijgt een echt pakketje thuisgestuurd met hierin een adoptiefcertificaat met foto waar je een gepersonaliseerde boodschap in zet, entreekaartje voor 2 personen, nog een zeehondenkaart om zelf te beschrijven en een reep (van mijn favo choco) Tony Chocolony. Kosten € 57,50.

TIP 2

Neem je lief mee naar de Nutella pannenkoeken foodtruck

In februari en maart rijdt de pannenkoeken foodtruck van #nutella door heel Nederland. Hoe leuk om je lief te verrassen met een heerlijke (gratis) pannenkoek met Nutella. Via deze link kun je zien waar de truck op welk moment is https://www.nutella.com/nl/nl/de-nutella-pannenkoekentruck En niet getreurd als deze niet bij jou in de buurt komt rond Valentijnsdag, je kun via een winactie ook een geheel verzorgd pannenkoeken feest thuis winnen!!

TIP 3

Je eigen Tony Chocolony wikkel (met inhoud natuurijk)

Wie vindt chocolade nu niet lekker?!! En dan zeker de chocolade van Tony Chocolony. Lekker, maar ook maatschappelijk verantwoord, want Tony wilt 100% slavernij vrije cacao. Geef je Valentijn een heerlijke reep en personaliseer je eigen wikkel. Je doet dit hier: https://tonyschocolonely.com/nl/nl/chocoshop/maak-je-eigen-wikkel. Hierboven zie je een voorbeeldje van mijn eigen wikkel.

TIP 4

een heerlijke foodbox bestellen om samen te koken

Gezellig samen koken zonder eerst naar de supermarkt te hoeven gaan…. je besteld gewoon (op tijd) een maatijdbox bij een van de vele aanbieders en je kunt samen met je lief of je hele gezin een heerlijke Valentijnsmaaltijd maken. Op deze site https://www.foodboxen.nl kun je de diverse aanbieders van foodboxen vergelijken en zie je direct ook de prijzen erbij. Bestellen maarrrrr!!!!

TIP 5

Het Moco Museum in Amsterdam met exposities van o.a. #Banksy #Warhol

Neem je Valentijn mee naar het Moco Museum te Amsterdam. Hier kun je hele gave moderne en hedendaagse kunst bekijken. http://The MoCollection Meet the Icons like Warhol, Basquiat, Haring, Koons, Kusama, Hirst & Dali Permanent Men noemt het een boutique museum wat gevestigd is in een prachtig herenhuis. Het museum heeft een collectie van Banksy op dit moment. Het museum is een particulier initiatief en een deel van de opbrengst van het museum wordt gedoneerd aan goede doelen.

——————————————————————————————————————–

My cup of TEA…trends, recept en diy

happy met m’n nieuwe theeservies van Fabienne Chapot #fabiennechapot http://www.fabiennechapot.nl

Wat ben ik happy met m’n nieuwe thee serviesje van Fabienne Chapot. Nu natuurlijk nog verder uitbreiden… Ik ben geen koffie drinker maar een echte theeleut. En ook geen bakken heet water met takken er in, maar gewoon van een zakje of losse thee. De thee trend is tegenwoordig wel heel anders. We zijn al gewend aan de verse munt thee, maar gember komt steeds meer in. Als je deze gember smaak lekker vindt, heb ik een leuk recept voor je, een echte COCKTAIL met gember thee. Ja ja, met alcohol dus!

Maak je gemberthee en laat dit afkoelen, gebruik hiervan 30 ml, met 30 ml Martini Bianco, 30 ml appelsap en 1 theelepel oranjebitter en dan aftoppen met soda. Leg er een limoenschilletje in en klaar is je theecocktail.

Matcha thee

Hot is ook zeker Matcha thee, dit wordt gemaakt door de theebladeren met een steen te vermalen tot een zeer fijn poeder, waardoor je dus eigenlijk geen bladeren overhoudt maar de blaadjes gewoon helemaal opdrinkt. Van origine wordt het in Japan gebruikt tijdens theeceremonies. Een kwalitatief goed kopje matcha thee bevat 5 keer zoveel antioxidanten dan een gewone thee en is dus goed voor je huid. Daarnaast zit er ook het aminozuur L-theanine in wat een kalmerende werking heeft. Bij de AH hebben ze 100% organische matcha poeder te koop.

DIY etagère

Oke, dan nog iets creatiefs. Dit heb ik ooit eens bij een vriendin van mij afgekeken. Voor oud engels thee servies ben ik naar wat rommelmarkten gegaan waar je voor heel weinig geld leuke losse schotels, kommetjes en borden kunt kopen. Dit plak je met gewone secondelijm aan elkaar (goed aanduwen en een tijdje laten drogen) en dan heb je dus een super leuke etagère! Leg er wat koekjes in, m&m’s, stukjes chocola enz en je hebt iets lekkers en leuk gepresenteerd op tafel staan tijdens het drinken van een heerlijk kopje thee.

Hope you liked this article!!

——————————————————————————————————————–

Tips ontwikkeling op je werk of privé

Ben jij ook van mening dat het altijd goed is om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn en dat je helemaal niet hoeft te wachten en nadenken wat je allemaal anders wilt totdat je dingen zoals bv. je baan beu bent? Kijk dan eens op het blog van mijn lieve collega Melanie http://whatsinit4me.nl. Zij is onlangs gestart met een nieuw blog voor iedereen die handige tips en tools kan gebruiken om persoonlijke doelen te realiseren. Haar laatst geplaatste bericht gaat over talententesten. Hierin geeft Melanie tips om een goede keuze te maken in de wereld van talententesten. Ook staat er een heel leuk en handig artikel over plannen en organiseren. Het is echt de moeite waard om een kijkje te nemen.

PS leukste gratis talententest: http://21personalities.com

Zelf vind ik de Personal Power Plus test erg leuk. Dit is een persoonlijkheidssysteem dat persoonlijkheid verbindt met imago, zodat je de beste versie van jezelf wordt en kunt laten zien wie je bent. Het PPP systeem bestaat uit een Powertest, verschillende rapportages, kleurrijke materialen en diverse werkvormen voor individuen, groepen en teams. Het is een gedetailleerde persoonlijkheidstest die de hele mens meet – werk en privé – en die zich op een positieve manier heel veel inzicht geeft in jouw grootste kracht, drijfveren, kwaliteiten en sleutel tot succes. PPP onderscheidt zich van andere systemen door de nuances, natuurlijke taal (elementen en kleur) en het principe dat je letterlijk in je kracht stapt en deze aantrekt.

——————————————————————————————————————–

Huis opruimen….en zo is het ook in je hoofd opgeruimd

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat een opgeruimd huis ook een opgeruimd hoofd is. Wist je ook dat dit ook echt waar is?!

Mooi onderwerp om het nieuwe jaar eens mee te beginnen, opruimen. Wellicht een vaak gehoord goed voornemen, vaker opruimen…. Blijkbaar is het dus echt zo dat een opgeruimd huis je in je hoofd meer rust geeft. Zo heeft je hoofd meer ruimte voor o.a. creativiteit. Bij mij thuis is het echt geen puinzooi, maar je herkent het vast wel dat er kastjes of lades zijn die echt eens uitgemest moeten worden. Een goede tip die ik je kan geven is de volgende, als je gaat opruimen, stel jezelf dan de volgende vragen; heb ik dit het afgelopen jaar gebruikt/gedragen? Ga ik dit het aankomende jaar gebruiken/dragen? Heeft het voor mij sentimenteel waarde? Vaak zul je bij veel dingen op alle 3 de vragen NEE zeggen. Doe het dan weg! Je hoeft echt niet spullen of kleding weg te gooien, maar breng het bv. naar een kringloopwinkel. Ikzelf breng bv speelgoed naar een winkel waar de opbrengst van de verkopen naar Terre des Hommes gaat. Kinderkleding weet ik vaak wel iemand mee blij te maken. Als je eenmaal weer lekker alles hebt opgeruimd, hou het dan ook bij, dat maakt je in je hoofd echt blij. Dan is alle moeite niet voor niets geweest. Probeer ook je spullen een vaste plek te geven. En dan mijn allerlaatste tip; stop geen tijd en energie in dingen die je toch niet gebruikt!

——————————————————————————————————————–

KERST

Kerst…ik kijk er altijd weer naar uit om het huis te versieren. Alleen loop ik gelijk aan tegen het volgende dilemma…welke kleuren ga ik dit jaar gebruiken???

Kies je voor traditionele kleuren zoals rood, goud, zilver? Of spring je iets meer uit de band en wordt het paars met zwart? Alles kan eigenlijk met kerst. Zolang jij het zelf (en je huisgenoten) het maar leuk vinden. De trends van 2018 zijn op nr. 1 GROEN… en dan eigenlijk het wat warmere, donkere groen. Op nr. 2 staat WIT met BLAUW en/of BRUIN. Wat je ook vaak ziet momenteel zijn velvet materialen. Eigenlijk volgt de kerst trend een beetje de mode trend maar ook die van de interieurs. Kun je niet kiezen….mix dan gewoon mooie kleuren die je al in huis hebt met elkaar. Ik zelf heb uiteindelijk gekozen voor GOUD en ROZE. Gelukkig had ik nog aardig wat gouden kerst accessoires liggen en heb ik niet veel nieuw aan moeten schaffen. Fijne dagen!!

RSS
Follow by Email
Instagram