My cup of TEA…trends, recept en diy

happy met m’n nieuwe theeservies #fabiennechapot https://www.fabiennechapot.nl

Wat ben ik happy met m’n nieuwe thee serviesje van Fabienne Chapot. Nu natuurlijk nog verder uitbreiden… Ik ben geen koffie drinker maar een echte theeleut. En ook geen bakken heet water met takken er in, maar gewoon van een zakje of losse thee. De thee trend is tegenwoordig wel heel anders. We zijn al gewend aan de verse munt thee, maar gember komt steeds meer in. Als je deze gember smaak lekker vindt, heb ik een leuk recept voor je, een echte COCKTAIL met gember thee. Ja ja, met alcohol dus!

Maak je gemberthee en laat dit afkoelen, gebruik hiervan 30 ml, met 30 ml Martini Bianco, 30 ml appelsap en 1 theelepel oranjebitter en dan aftoppen met soda. Leg er een limoenschilletje in en klaar is je theecocktail.

Matcha thee

Hot is ook zeker Matcha thee, dit wordt gemaakt door de theebladeren met een steen te vermalen tot een zeer fijn poeder, waardoor je dus eigenlijk geen bladeren overhoudt maar de blaadjes gewoon helemaal opdrinkt. Van origine wordt het in Japan gebruikt tijdens theeceremonies. Een kwalitatief goed kopje matcha thee bevat 5 keer zoveel antioxidanten dan een gewone thee en is dus goed voor je huid. Daarnaast zit er ook het aminozuur L-theanine in wat een kalmerende werking heeft. Bij de AH hebben ze 100% organische matcha poeder te koop.

DIY etagère

Oke, dan nog iets creatiefs. Dit heb ik ooit eens bij een vriendin van mij afgekeken. Voor oud engels thee servies ben ik naar wat rommelmarkten gegaan waar je voor heel weinig geld leuke losse schotels, kommetjes en borden kunt kopen. Dit plak je met gewone secondelijm aan elkaar (goed aanduwen en een tijdje laten drogen) en dan heb je dus een super leuke etagère! Leg er wat koekjes in, m&m’s, stukjes chocola enz en je hebt iets lekkers en leuk gepresenteerd op tafel staan tijdens het drinken van een heerlijk kopje thee.

Hope you liked this article!!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram