Terug van weggeweest…. DROOGBLOEMEN

We zien het weer heel veel in decoratie en interieur land, de droogbloemen. In de jaren ’80 en ’90 was het een enorme trend en deze trend is weer helemaal terug! Zeker deze herfst mogen droogbloemen niet ontbreken in jouw interieur.

En wat een voordeel hebben droogbloemen, ze gaan heel lang mee en je hoeft dus niet iedere week voor een nieuwe bos om je huis op te fleuren. Nu tijdens de herfst kun je zelf prima op jacht gaan naar mooie takken die je zelf kunt drogen. Wandel langs oevers en randen van meertjes en slootjes en je ziet ze volop staan. Zelf ben ik fan van naturel tinten. Het mooie van droogbloemen is dat de kleuren, door het drogen, wat “afzwakken” en dus minder hard zijn. 

Je kunt droogbloemen kopen in de winkel (bv. bij Intratuin, Dille & Kamille en Etsy), maar je kunt ook prima zelf bloemen drogen. Niet alle bloemen zijn geschikt om te drogen. Het is belangrijk om bloemen te nemen die een bloem hebben die door bloembladeren stevig vastgehouden wordt en die groene bladeren om de basis van de knop omsluit. Ook kun je het beste bloemen drogen die nog niet volledig “gerijpt” zijn.

Bindt de bos bijeen en hang deze op de kop te drogen in een donkere en koele kamer. Het duurt ongeveer 3 weken om bloemen volledig te laten drogen.

Wat kun je allemaal met je droogbloemen doen? Gewoon in een mooie vaas, of meerdere kleinere vaasjes is gewoon al hartstikke leuk. Je kan er ook een leuke krans mee maken of je droogbloemen in een stolp of glas zetten.

Op Insta en Pinterest zien we al een tijdje het mooie pampasgras en de berenklauw voorbij komen. Deze zijn in alle interieur stijlen prima te combineren en blijven lang mooi. Zelf vind ik de gedroogde artisjok altijd erg mooi.

Hoop dat je het een leuk blog vond en wens jullie een heerlijke sfeervolle herfst toe!

photocredits: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram