Urban Jungle…hot or not?!

Het is officieel, de urban jungle is een echte woontrend! Zeker zo na de zomervakantie bestaat de behoefte om wat je buiten ziet mee naar binnen te nemen. Eigenlijk draait het om in je interieur veel groen en natuurlijke materialen te integreren.

Denk bij natuurlijke materialen bv. aan rotan, linnen, wol of bamboe. En qua groen, heel veel planten. Met name planten met veel groen blad en geen bloemen. De urban jungle vraagt om een verzameling van planten in je interieur die je een beetje het gevoel van een “jungle” geven. Het geeft je interieur wat karakter.

Je kan allerlei verschillende planten met elkaar combineren, je kunt hier echt niet veel fout doen. Combineer grote planten met grote bladeren met kleinere planten (bv. cactus of vetplanten). Zet ze in potten bij elkaar, hang ze op (bv. in een macrame pot hanger) of in leuke manden. Inspiratie genoeg!

de mooie Monstera

Nu ben ik zelf niet zo een type met groene vingers en ik denk dat er zo wel meer zijn, dus neem planten die niet te veel aandacht vragen. Denk bv. aan de monstera, je ziet deze ook op veel Instagram feeds voorbij komen. Hij heeft niet veel verzorging nodig (gewoon af en toe wat water) en kan zowel op een donkere als lichte plaats staan.

de Musa, ofwel de bananenplant

Wat ook een mooie plant is, is de bananenplant (ofwel de musa). Deze heeft mooie grote, groene bladeren. Hij heeft wel veel water nodig, dus opletten dat je de grond niet laat uitdrogen en zet hem in het zonnetje.

Conclusie is dus dat de Urban Jungle een hot trend is en we planten in het interieur als een volwaardige decoratie in huis zien.

bron afbeeldingen:Pinterest

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram