Wat is nou eigenlijk typisch een Scandinavisch interieur??

Om dit al heel kort en bondig te antwoorden; eenvoud en functionaliteit.

De Scandinavische interieurstijl heeft veel aanhang hier in NL, maar eigenlijk wel over de hele wereld. Ik ben er zelf ook wel fan van hoor, ik hou van de lichte kleuren die gebruikt worden. Ook de stijlvolle eenvoud zonder veel toeters en bellen trekt mij enorm aan.

Je kunt het omschrijven als een sobere design stijl, alleen als ik zelf het woord sober hoor, denk ik nogal aan donkere kleuren en dat is helemaal niet het geval in de Scandinavische stijl, juist veel wit. Ook kom je veel zachte textiel soorten tegen zoals softe plaids en kussens. Ook qua vorm wordt alles simpel gehouden, de vormgeving van de meubels moet ongecompliceerd zijn en niet de aandacht trekken.

Wat ik zelf ook leuk vind is dat je deze stijl prima kunt combineren met andere interieur stijlen. Denk maar aan de industriële interieur stijl. Een strakke industriële kast of lamp pas prima in het Scandinavische interieur. Ook het combineren van natuurlijke elementen in dit interieur, zoals bv. leer of hout, wordt veel gedaan.

Er is dus eigenlijk heel veel mogelijk in een Scandinavisch interieur. Het belangrijkste blijft dat je basis licht is, en dan eigenlijk met name wit. Zelf vind ik het Scandinavische merk House Doctor echt een heel leuk merk dat de “Schandinavische” feeling goed uitstraalt.

Bij ons in huis veel wit qua muren, maar zou ook heel graag een witte vloer willen. Dat wordt nog even verder dromen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram