WOONTRENDS 2020

Wat kunnen we dit jaar verwachten qua trends op het gebied van wonen en interieur? Ik had wel vermoedens, maar ben het ook nog eens even gaan uitzoeken. Ik heb de 5 meest opvallende kenmerken benoemd in mijn blog, maar er zijn er nog best wat meer hoor (zoals bv. maximalisme).

TREND 1 DUURZAAMHEID

Dit was ook al een van de trends van afgelopen jaar. Je ziet of hoort vast regelmatig de term; consuminderen. Nou, dit is ook het geval voor de trend in wonen. Je ziet dat er bewuster wordt gekocht en dat er langer met spullen wordt gedaan. Ook vintage of 2e hands aankopen zitten steeds meer in de lift. Zelf ga ik bijvoorbeeld regelmatig naar de kringloop om spulletjes weg te brengen, maar ook weer om te kopen. Ook zien we veel gerecyclede materialen terug in het interieur.

TREND 2 PLANTEN

Door toevoeging van planten kan je je interieur echt upgraden! Ik heb na het vertrek van de kerstboom nog niet echt iets groens toegevoegd in huis, dus dat wordt hoog tijd! Voordeel van planten is dat het warmte en gezelligheid uitstraalt en het ook nog bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit in huis. We zien vooral de grotere planten dit jaar, zoals bv. de Monstera. Nu ben ik zelf niet het type met groene vingers, een alternatief hiervoor zijn bv. de pampas pluimen of droogbloemen.

TREND 3 TECHNO

Technologische snufjes in huis blijven echt een must. Je kan er soms bijna niet omheen. Denk bv. maar aan zonnepanelen of slimme ledlampen. Maar ook de “slimme” thuisthermostaat of een Google Home is steeds vaker te vinden in huis.

TREND 4 NATUURLIJKE KLEUREN & MATERIALEN

En deze trend is mij op het lijf geschreven, ik hou van warme natuurlijke kleuren, maar ook van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten hout (vloer, tafel), maar ook jute, marmer, rotan en bamboe zijn prachtige materialen om mee te mixen en matchen in je interieur. Met name de rustige kleuren houden dit jaar de overhand. 

TREND 5 GOUD

Met name de gouden accessoires worden veel gezien in 2020. Pas wel op dat je subtiel toepast en dat het niet to much wordt! Gouden accessoires kunnen echt zorgen voor eyecatchers in huis en daarnaast past goud ook eigenlijk bij alles.

foto bron: Pinterest

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Instagram